czwartek, 20 listopada 2014

Łazanki z kiełbasą i kapustą kwaszoną




Składniki:
400 g makaronu łazanki,
800 g kapusty kwaszonej,
500 g kiełbasy,
ok 200 g pieczarek,
1 duża cebula,
3 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
przyprawy: sól pieprz, kminek mielony.

Wykonanie:
Kapustę kroimy i wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą, jeśli kapusta jest zbyt sucha. Kiełbasę kroimy w kostkę, a następnie smażymy na patelni. Dokładamy pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone w półplasterki. Podsmażamy wszystko razem (aż woda z pieczarek odparuje) i przekładamy do kapusty. Całość doprawiamy przyprawami. Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody (do miękkości), dodajemy do kapusty i mieszamy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz