środa, 14 maja 2014
Babeczki z powidłami i masą kajmakową
Przygotowujemy spody do kruchych babeczek według przepisu- klik
Składniki:
0,5 l. śmietanki 30%,
2 fixy do śmietany,
łyżka cukru pudru,
1/3 puszki masy kajmakowej,
2 łyżki żelatyny,
Słoik powideł śliwkowych.
Wykonanie:
1. Śmietankę ubijamy z 2 fixami i cukrem pudrem. Gdy masa będzie już sztywna dodajemy masę kajmakowa i chwile jeszcze ubijamy.
2. W grubej szklance ubijamy 2 łyżki żelatyny z odrobina gorącej wody (do momentu, aż pianka będzie letnia).
3. Powstała piankę dodajemy do masy i jeszcze raz chwilkę ubijamy. Mase wkładamy do lodówki na około 20 min, aż masa lekko zesztywnieje.
4. Spody babeczek wypełniamy powidłami oraz wyciśnięta przez rękaw cukierniczy masę kajmakowa.
5. Babeczki polewamy polewa czarno- biała.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz