czwartek, 24 lipca 2014

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem



Składniki:
Pierś z kurczaka,
6 większych pieczarek,
1/2 cebuli,
ser żółty,
jajko,
bułka tarta,
przyprawy: sol, pieprz.

Przygotowanie:
Pierś z kurczaka podzielić na dwie porcje. Rozklepać mięso tłuczkiem i przyprawić solą. Następnie zamoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć na patelni z olejem.
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Obsmażyć na patelni dodając sól i pieprz. Na osobnej patelni podsmażyć cebule pokrojona w kostkę i wymieszać z pieczarkami.
Pierś z kurczaka ułożyć na blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej piersi ułożyć podsmażone pieczarki i przykryć je startym serem. Mięso podpiec przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.


:) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz