niedziela, 24 sierpnia 2014

Muffinki jagodowe


Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej,
0,5 szklanki cukru,
cukier waniliowy,
2 płaskie łyżeczki proszku dopieczenia,
200 ml jogurtu naturalnego,
1/3 szklanki oleju,
2 jajka,
1 szklanka borówek amerykańskich,
1/2 słoiczka dżemu jagodowego.

Wykonanie: Składniki suche dajemy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Składniki mokre do drugiej i również mieszamy ze sobą. Składniki suche łączymy z mokrymi, dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy borówkę i delikatnie mieszamy. Do foremek dajemy łyżkę ciasta potem łyżeczkę dżemu i znowu ciasto (do zapełnienia 3/4 wysokości foremek). Pieczemy 20-25 min. w 180 stopniach.

4 komentarze:

  1. Muszę wypróbować ten przepis, bardzo smakowicie wyglądają te muffiny :)

    http://bonapetit2xm.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Muffinki z owocami są najlepsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam muffinki z owocami. Muszę spróbować twój przepis bo wyglądają smakowicie. 😃

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam juz dwa razy z tego przepisu.... na dniach zrobie znow... bo te PYSZNOSCI znikaja w MIG!!! :)

    OdpowiedzUsuń