niedziela, 24 sierpnia 2014
Muffinki jagodowe
Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej,
0,5 szklanki cukru,
cukier waniliowy,
2 płaskie łyżeczki proszku dopieczenia,
200 ml jogurtu naturalnego,
1/3 szklanki oleju,
2 jajka,
1 szklanka borówek amerykańskich,
1/2 słoiczka dżemu jagodowego.
Wykonanie: Składniki suche dajemy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Składniki mokre do drugiej i również mieszamy ze sobą. Składniki suche łączymy z mokrymi, dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy borówkę i delikatnie mieszamy. Do foremek dajemy łyżkę ciasta potem łyżeczkę dżemu i znowu ciasto (do zapełnienia 3/4 wysokości foremek). Pieczemy 20-25 min. w 180 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Muszę wypróbować ten przepis, bardzo smakowicie wyglądają te muffiny :)
OdpowiedzUsuńhttp://bonapetit2xm.blogspot.com/
Muffinki z owocami są najlepsze! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam muffinki z owocami. Muszę spróbować twój przepis bo wyglądają smakowicie. 😃
OdpowiedzUsuńRobiłam juz dwa razy z tego przepisu.... na dniach zrobie znow... bo te PYSZNOSCI znikaja w MIG!!! :)
OdpowiedzUsuń